Zomerweek 5 (7 t/m 11 augustus 2017)

SlippersSchrijf je hieronder snel in met het inschrijfformulier onderaan de pagina, kom langs op Schiedamseweg 240 of geef ons een belletje voor meer informatie (010 254 0540).

 

Tot snel in Bouwkeet!

 Lamp in 1 dag

Maandag 7 augustus 12:00 – 17:00
Tijdens deze workshop maak je in één middag een eigen lamp. Je soldeert LED-lampjes en maakt een stroomcircuit. Verder bouw je van oude materialen een prachtige nieuwe lampenkap. Precies zoals jij het wil. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek dichte schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

 Textiel open werkplaats

Maandag 7 augustus  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de textielwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze naaimachines, leermachine, lasersnijder, vinylsnijder, transferpers of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Zelf spinners maken

Woensdag 9 augustus 12:00 – 15:00
De rage van 2017, spinners. Je kan ze kopen, maar nog leuker is je eigen spinner maken. Je gaat tijdens deze workshop je eigen spinner ontwerpen en 3D-printen en we maken er eentje met de hand. Hoe precies, wordt je stap voor stap uitgelegd. Als je spinner af is, mag je hem houden. voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Alle workshops van Bouwkeet kosten je geen geld, maar zijn ook niet vrijblijvend. We vragen je iets terug te doen. Bijvoorbeeld te laten zien wat je gemaakt hebt tijdens de Bouwkeet open dag-tentoonstelling op 16 september.

 Leren lassen

Maandag 7 augustus 12:00 – 15:00
Heb je zelf altijd al 2 stukken metaal aan elkaar willen maken? Elke maandagmiddag tijdens de zomervakantie deelt meesterlasser Ries zijn kennis over lastechnieken in de metaalwerkplaats van Bouwkeet. Hij legt je de basis uit en je kan zelf aan de slag. Leren lassen is immer veel oefenen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Dichte kleding en schoenen zijn verplicht. Trek ook oude kleren aan die vies mogen worden.

Werk aan de werkplaats

Woensdag 9 augustus 09:30 – 11:30
Elke woensdagochtend werken we samen aan de werkplaatsen. Kom ook helpen met de machines reviseren, overschilderen, de werkplaatsen inrichten, gereedschapsborden maken en alles wat nog meer nodig is in Bouwkeet. Samen met de andere vrijwilligers zorgen dat Bouwkeet kan draaien is leuk én nuttig.

Fablab open werkplaats

Woensdag 9 augustus 15:30 – 18:00
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

 3D klei printen

Maan. 7 & woe. 9 augustus 12:00 – 16:00
Bouwkeet heeft een hele speciale machine in de keramiek werkplaats staan. Een printer waarmee je dingen van klei kan maken! In deze 2-daagse workshop leer je eerst hoe je een 3D bestand met de computer maakt en dan ga je aan de slag met de kleiprinter. Het resultaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

 Naai je eigen wikkelrokje

Woe. 9 & don. 10 augustus 12:00 – 15:00
In twee midagen tijd naai je een prachtig wikkelrokje op jouw eigen maat. Je leert o.a. met de naaimachine om gaan en basis maten opnemen. We hebben stof die je kan gebruiken, maar je mag ook je eigen stof meenemen. Je hebt dan 1×1.4 meter nodig. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Keramiek open werkplaats

Donderdag 10 augustus 09:30 – 11:30
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

 Maak een muziekinstrument

Maandag 7  augustus 12:00 – 17:00
Deze workshop is je kans om je eigen unieke muziekinstrument te bouwen. Je gaat in de houtwerkplaats aan de slag om een duimpiano (een zogenaamde kalimba) te maken. Dat is een klein instrument die je overal mee naartoe kan nemen en die geen stroom nodig heeft. Als je hem klaar hebt, mag je hem houden en kan je overal muziek gaan maken. Trek kleren aan die vies mogen worden en dichte schoenen.

 Basis cursus textiel

Woe. 9 & don. 10 augustus 15:30 – 18:00
Wil je weten hoe je een knoopsgat maakt of een rits inzet? Of hoe je bijvoorbeeld een broek of een rok inkort? Dan is dit een workshop voor jou. We gaan 2 middagen lang samen de basiskneepjes in textiel leren. Heb je nog een kledingstuk die je zelf wil (leren) aan te passen of te repareren, neem die mee, dan kijken we samen wat we er mee kunnen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Bouwkeet poetsen

Vrijdag 11 augustus 12:00 – 15:00
Na een drukke zomer is Bouwkeet toe aan een schoonmaakbeurt. Heb je zin om te komen helpen om Bouwkeet weer spik en span te maken? Dan kunnen we na de zomer weer met een frisse start beginnen aan de nieuwe programma’s! Laten we het eind van het zomerprogramma samen vieren met een ijsje!

Metaal open werkplaats

Maandag 7 augustus  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de metaalwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze haakseslijpers, boren, frezen, plasmasnijders, draaibank en lasapparaten of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek een dichte broek en schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

 Maak je eigen longboard

Woe. 9, don. 10 en vrij. 11 aug. 12:00 – 15:00
Ben je ook benieuwd hoe een longboard wordt gemaakt? In deze workshop van drie dagen leer je hoe je er zelf een kunt maken. Na afloop mag je hem mee naar huis nemen en kun je lekker door de buurt cruisen!

Hout open werkplaats

Vrijdag 11 augustus 15:30 – 18:00
Elke vrijdagmiddag staat de Houtwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze zagen, frezen, boren, schuurmachines, draaibank en meer!

Het inschrijfformulier voor Zomerprogramma

Zomer 2017 - week 5. Meld je aan voor één of meerdere leuke workshops!
Sending

Zomer in Bouwkeet