Zomerweek 4 (31 juli t/m 4 augustus 2017)

SlippersSchrijf je hieronder snel in met het inschrijfformulier onderaan de pagina, kom langs op Schiedamseweg 240 of geef ons een belletje voor meer informatie (010 254 0540).

 

Tot snel in Bouwkeet!

 Sieraden van kunststof

Maandag 31 juli 12:00 – 15:00
Kom kennis maken met het fablab! In deze workshop maak je je eigen high-tech sieraad. Bijvoorbeeld door te 3D-printen of te lasersnijden. Kan je dat nog niet? Geen probleem. Iedereen kan het leren. Als je sieraad af is, mag je hem mee naar huis nemen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Maak je eigen fiets accessoires

Din. 1, woe. 2 & don. 3 aug. 12:00 – 15:00
Zou je graag je fiets willen pimpen? Tijdens deze 3-daagse workshop begin je met het maken van een zadelhoesje (wij zorgen voor mooie stoffen). Daarna kun je nog meer accessoires voor je fiets maken. Kies uit één van onze voorbeelden. Of misschien heb je zelf al ideeën voor wat je wilt ontwerpen?

 Zelf spinners maken

Woensdag 2 augustus 12:00 – 15:00
De rage van 2017, spinners. Je kan ze kopen, maar nog leuker is je eigen spinner maken. Je gaat tijdens deze workshop je eigen spinner ontwerpen en 3D-printen en we maken er eentje met de hand. Hoe precies, wordt je stap voor stap uitgelegd. Als je spinner af is, mag je hem houden. voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Alle workshops van Bouwkeet kosten je geen geld, maar zijn ook niet vrijblijvend. We vragen je iets terug te doen. Bijvoorbeeld te laten zien wat je gemaakt hebt tijdens de Bouwkeet open dag-tentoonstelling op 16 september.

 Leren lassen

Maandag 31 juli 12:00 – 15:00
Heb je zelf altijd al 2 stukken metaal aan elkaar willen maken? Elke maandagmiddag tijdens de zomervakantie deelt meesterlasser Ries zijn kennis over lastechnieken in de metaalwerkplaats van Bouwkeet. Hij legt je de basis uit en je kan zelf aan de slag. Leren lassen is immer veel oefenen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Dichte kleding en schoenen zijn verplicht. Trek ook oude kleren aan die vies mogen worden.

 Maak macrame mee

Din. 1, woe. 2 & don. 3 aug. 12:00 – 15:00
In deze 3-daagse workshop ga je met verschillende soorten touw aan de slag en leer je knopen maken. De uitdaging is om iets moois te ontwerpen wat ook nog handig is. Je kunt bijvoorbeeld een plankje aan de muur of een plantenbakje op het balkon ophangen. Gebruik je creativiteit!

Fablab open werkplaats

Woensdag 2 augustus 15:30 – 18:00
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

Metaal open werkplaats

Maandag 31 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de metaalwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze haakseslijpers, boren, frezen, plasmasnijders, draaibank en lasapparaten of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek een dichte broek en schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Werk aan de werkplaats

Woensdag 2 augustus 09:30 – 11:30
Elke woensdagochtend werken we samen aan de werkplaatsen. Kom ook helpen met de machines reviseren, overschilderen, de werkplaatsen inrichten, gereedschapsborden maken en alles wat nog meer nodig is in Bouwkeet. Samen met de andere vrijwilligers zorgen dat Bouwkeet kan draaien is leuk én nuttig.

 Keramiek open werkplaats

Donderdag 3 augustus 09:30 – 11:30
Elke donderdag ochtend staat de keramiekwerkplaats tot je beschikking. Neem je eigen klei mee en leer van en met elkaar de kneepjes van het pottenbakken.

 Textiel open werkplaats

Maandag 31 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de textielwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze naaimachines, leermachine, lasersnijder, vinylsnijder, transferpers of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Maak je eigen Rietveld stoel

Woensdag 2 & donderdag 3 aug. 12:00 – 17:00
Gerrit Rietveld was een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. Hij heeft veel van zijn ontwerpen zo gemaakt dat iedereen ze kan en mag namaken. In deze workshop bouw jij in twee middagen tijd, met de handleiding van Rietveld, je eigen designstoel. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar, maar vooral leuk voor vaders met hun kinderen.

Hout open werkplaats

Vrijdag 4 augustus 15:30 – 18:00
Elke vrijdagmiddag staat de Houtwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze zagen, frezen, boren, schuurmachines, draaibank en meer!

Het inschrijfformulier voor Zomerprogramma

Zomer 2017 - week 4. Meld je aan voor één of meerdere leuke workshops!
Sending

Zomer in Bouwkeet