Zomerweek 3 (24 t/m 28 juli 2017)

SlippersSchrijf je hieronder snel in met het inschrijfformulier onderaan de pagina, kom langs op Schiedamseweg 240 of geef ons een belletje voor meer informatie (010 254 0540).

 

Tot snel in Bouwkeet!

Vliegers maken

Maandag 24 juli  09:30 – 15:00
Kom ook je eigen vlieger bouwen. Samen maken we een aantal bijzondere vliegers en als ze af zijn, gaan we ze testen op het dakpark.

 Textiel open werkplaats

Maandag 24 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de textielwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze naaimachines, leermachine, lasersnijder, vinylsnijder, transferpers of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Maak iets nieuws van oude pallets

Woe 26, don. 27 & vrij. 28 juli 12:00 – 17:00
Waarom zou je hout weggooien als je er nog iets moois van kunt maken? Tijdens deze 3-daagse workshop kan je kiezen uit één van onze voorbeelden of verzin je eigen ontwerp om pallets om te toveren tot iets om trots op te zijn.

 Lamp in 1 dag

Maandag 24 juli 12:00 – 17:00
Tijdens deze workshop maak je in één middag een eigen lamp. Je soldeert LED-lampjes en maakt een stroomcircuit. Verder bouw je van oude materialen een prachtige nieuwe lampenkap. Precies zoals jij het wil. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek dichte schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

 Sieraden van metaal

Dinsdag 25 juli 12:00 – 15:00
Kom kennis maken met de metaalwerkplaats! In één middag tijd leer je een aantal basistechnieken in de metaalwerkplaats en maak je daarmee je eigen sieraad. Je buigt, schuurt en stanst en maakt van metaal je eigen armband. En die mag je houden! Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

Fablab open werkplaats

Woensdag 26 juli 15:30 – 18:00
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

 Leren lassen

Maandag 24 juli 12:00 – 15:00
Heb je zelf altijd al 2 stukken metaal aan elkaar willen maken? Elke maandagmiddag tijdens de zomervakantie deelt meesterlasser Ries zijn kennis over lastechnieken in de metaalwerkplaats van Bouwkeet. Hij legt je de basis uit en je kan zelf aan de slag. Leren lassen is immer veel oefenen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Dichte kleding en schoenen zijn verplicht. Trek ook oude kleren aan die vies mogen worden.

Werk aan de werkplaats

Woensdag 26 juli 09:30 – 11:30
Elke woensdagochtend werken we samen aan de werkplaatsen. Kom ook helpen met de machines reviseren, overschilderen, de werkplaatsen inrichten, gereedschapsborden maken en alles wat nog meer nodig is in Bouwkeet. Samen met de andere vrijwilligers zorgen dat Bouwkeet kan draaien is leuk én nuttig.

 Houten speelgoed maken

Vrijdag 28 juli & 4 augustus 09:30 – 11:30
Voordat er plastic en computers waren, was er hout. Tijdens deze 2-daagse workshop leer je om op traditionele wijze je eigen houten speelgoed op wielen te maken. Gebruik één van onze ideeën of maak je eigen ontwerp. Wees creatief en maak unieke ontwerpen, bijvoorbeeld een race-auto of een minion op wielen.

 3D klei printen

Maan. 24 & woe. 26 juli 12:00 – 16:00
Bouwkeet heeft een hele speciale machine in de keramiek werkplaats staan. Een printer waarmee je dingen van klei kan maken! In deze 2-daagse workshop leer je eerst hoe je een 3D bestand met de computer maakt en dan ga je aan de slag met de kleiprinter. Het resultaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

 Zelf spinners maken

Woensdag 26 juli 9:30 – 12:00
De rage van 2017, spinners. Je kan ze kopen, maar nog leuker is je eigen spinner maken. Je gaat tijdens deze workshop je eigen spinner ontwerpen en 3D-printen en we maken er eentje met de hand. Hoe precies, wordt je stap voor stap uitgelegd. Als je spinner af is, mag je hem houden. voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Alle workshops van Bouwkeet kosten je geen geld, maar zijn ook niet vrijblijvend. We vragen je iets terug te doen. Bijvoorbeeld te laten zien wat je gemaakt hebt tijdens de Bouwkeet open dag-tentoonstelling op 16 september.

Hout open werkplaats

Vrijdag 28 juli 15:30 – 18:00
Elke vrijdagmiddag staat de Houtwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze zagen, frezen, boren, schuurmachines, draaibank en meer!

Metaal open werkplaats

Maandag 24 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de metaalwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze haakseslijpers, boren, frezen, plasmasnijders, draaibank en lasapparaten of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek een dichte broek en schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

 Textiel bedrukken

Woe. 26 & don. 27 juli 12:00 – 15:00
Wil je graag een tas maken om te gebruiken tijdens de zomervakantie? Kom leren hoe je zelf stof kunt bedrukken met een eigen ontwerp! Van deze stof ga je daarna een tas naaien.

Hi-tech Lego

Vrijdag 28 juli 15:30 – 18:00
Bij Bouwkeet hebben we speciale Lego. Daar kun je niet alleen dingen mee bouwen, maar ook laten bewegen. We beginnen met allemaal een voertuig maken die kan rijden. En dan bouwen we samen een complete kermis van attracties die draaien.

Het inschrijfformulier voor Zomerprogramma

Zomer 2017 - week 3. Meld je aan voor één of meerdere leuke workshops!
Sending

Zomer in Bouwkeet