Zomerweek 2 (17 t/m 21 juli 2017)

SlippersSchrijf je hieronder snel in met het inschrijfformulier onderaan de pagina, kom langs op Schiedamseweg 240 of geef ons een belletje voor meer informatie (010 254 0540).

 

Tot snel in Bouwkeet!

 Leren lassen

Maandag 17 juli  12:00 – 15:00
Heb je zelf altijd al 2 stukken metaal aan elkaar willen maken? Elke maandagmiddag tijdens de zomervakantie deelt meesterlasser Ries zijn kennis over lastechnieken in de metaalwerkplaats van Bouwkeet. Hij legt je de basis uit en je kan zelf aan de slag. Leren lassen is immer veel oefenen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Dichte kleding en schoenen zijn verplicht. Trek ook oude kleren aan die vies mogen worden.

Maak macrame mee

Dinsdag 18, woensdag 19 & donderdag 20 juli 15:30 – 18:00
In deze 3-daagse workshop ga je met verschillende soorten touw aan de slag en leer je knopen maken. De uitdaging is om iets moois te ontwerpen wat ook nog handig is. Je kunt bijvoorbeeld een plankje aan de muur of een plantenbakje op het balkon ophangen. Gebruik je creativiteit!

Keramiek open werkplaats

Donderdag 20 juli 09:30 – 11:30
Elke donderdag ochtend staat de keramiekwerkplaats tot je beschikking. Neem je eigen klei mee en leer van en met elkaar de kneepjes van het pottenbakken.

Sieraden van hout

Maandag 17 juli 12:00 – 15:00
Kom kennis maken met de houtwerkplaats! Tijdens deze middag maak je zelf een ring van hout. Je leert op een veilige manier een aantal houtbewerkingstechnieken. Je zaagt, boort en schuurt je eigen ring die je, als hij af is, mee naar huis mag nemen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

Werk aan de werkplaats

Woensdag 19 juli 09:30 – 11:30
Elke woensdagochtend werken we samen aan de werkplaatsen. Kom ook helpen met de machines reviseren, overschilderen, de werkplaatsen inrichten, gereedschapsborden maken en alles wat nog meer nodig is in Bouwkeet. Samen met de andere vrijwilligers zorgen dat Bouwkeet kan draaien is leuk én nuttig.

Maak iets nieuws van oude kleding

Vrijdag 21 juli 15:30 – 18:00
Neem je oude (kapotte) kleding en textiel mee en die geven we een tweede leven. Bijvoorbeeld een korte broek maken van je lange broek, of een nieuwe opdruk op een oude t-shirt. Zonde om weg te gooien als je er nog zoveel moois van kunt maken!

Eten en keten lunch editie

Maandag 17, woensdag 19, donderdag 20 & vrijdag 21 juli 12:00 – 15:00
Kinderen kom met je ouders en ouders kom met je kinderen in een serie van vier workshops in één week samen een creatief digitaal computerspel en een controller maken! Een workshop begint met samen (gratis) lunchen en het ontmoeten van andere gezinnen uit de wijk. Je gaat samen leren programmeren en maakt een eigen bijzondere controller en een computerspel met de programma’s Scratch en Makey Makey. Iedereen kan dit leren, het is niet moeilijk! De resultaten deel je met de wijk in een presentatie op vrijdagmiddag!

Zelf spinners maken

Woensdag 19 juli 9:30 – 12:00
De rage van 2017, spinners. Je kan ze kopen, maar nog leuker is je eigen spinner maken. Je gaat tijdens deze workshop je eigen spinner ontwerpen en 3D-printen en we maken er eentje met de hand. Hoe precies, wordt je stap voor stap uitgelegd. Als je spinner af is, mag je hem houden. voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Alle workshops van Bouwkeet kosten je geen geld, maar zijn ook niet vrijblijvend. We vragen je iets terug te doen. Bijvoorbeeld te laten zien wat je gemaakt hebt tijdens de Bouwkeet open dag-tentoonstelling op 16 september.

Help mee een Bouwkeet fotobooth maken

Vrijdag 21 & 28 juli 09:30 – 11:00
Kom je al een tijdje bij Bouwkeet en ben je toe aan een uitdaging? Op vrijdag 21 en 28 juli gaan we aan de slag met het ontwerpen van een fotobooth waarin iedereen op de foto kan met wat ze hier allemaal maken. We vragen jou om creatief mee te denken en te helpen met bouwen. We maken een ‘making of’ filmpje om aan de wereld te laten zien hoe je zelf dingen kunt ontwerpen bij Bouwkeet. Daar mag je best trots op zijn!

Metaal open werkplaats

Maandag 17 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de metaalwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze haakseslijpers, boren, frezen, plasmasnijders, draaibank en lasapparaten of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek een dichte broek en schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Houten schaakspel maken

Woensdag 19, donderdag 20 & vrijdag 21 juli 12:00 – 17:00
Tijdens deze 3-daagse workshop maken we met z’n allen een compleet schaakspel in de houtwerkplaats. Je gaat leren draaien, zagen, schuren, verven en natuurlijk ook ontwerpen. Het maakt niet uit of je al kunt schaken, in deze workshop maak je ook kennis met alle poppetjes, van paard tot koningin.

Hout open werkplaats

Vrijdag 21 juli 15:30 – 18:00
Elke vrijdagmiddag staat de Houtwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze zagen, frezen, boren, schuurmachines, draaibank en meer!

 Textiel open werkplaats

Maandag 17 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de textielwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze naaimachines, leermachine, lasersnijder, vinylsnijder, transferpers of een van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

Verdien een fiets voor volwassenen

3 weken lang op woensdag & donderdag 12:00 – 17:00 (begint 19 juli)
Ben je deze zomer van 19 juli t/m 3 augustus in Rotterdam en heb je op woensdag en donderdag vrij? Dan hebben we iets leuks voor jou! Veel kinderen uit de wijk zijn je al voorgegaan en hebben zelf een fiets helemaal uit elkaar gehaald, opgeknapt en daarmee een eigen fiets verdiend. Deze zomer bieden we de mogelijkheid ook aan volwassenen. Ervaring met fietsenmaken is niet nodig. Als kinderen het kunnen, kunnen wij het toch ook?

Hi-tech Lego

Vrijdag 21 juli 15:30 – 18:00
Bij Bouwkeet hebben we speciale Lego. Daar kun je niet alleen dingen mee bouwen, maar ook laten bewegen. We beginnen met allemaal een voertuig maken die kan rijden. En dan bouwen we samen een complete kermis van attracties die draaien.

Fiets accessoires naaien

Dinsdag 18, woensdag 19 & donderdag 20 juli 12:00 – 15:00
Zou je graag je fiets willen pimpen? Tijdens deze 3-daagse workshop begin je met het maken van een zadelhoesje (wij zorgen voor mooie stoffen). Daarna kun je nog meer accessoires voor je fiets maken. Kies uit één van onze voorbeelden. Of misschien heb je zelf al ideeën voor wat je wilt ontwerpen?

Fablab open werkplaats

Woensdag 19 juli 15:30 – 18:00
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

Het inschrijfformulier voor Zomerprogramma

Zomer 2017 - week 2. Meld je aan voor één of meerdere leuke workshops!
Sending

Zomer in Bouwkeet