Zomerweek 1 (10 t/m 14 juli 2017)

SlippersSchrijf je hieronder snel in met het inschrijfformulier onderaan de pagina, kom langs op Schiedamseweg 240 of geef ons een belletje voor meer informatie (010 254 0540).

 

Tot snel in Bouwkeet!

Sieraden van textiel

Maandag 10 juli 12:00 – 15:00
Kom kennis maken met de textielwerkplaats! Altijd al je eigen armbanden van touw willen maken? Dit is je kans! In één middag maak je een armband in de textielwerkplaats precies zoals jij het wil. En die mag je nog houden ook! Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Zelf spinners maken

Woensdag 12 juli 09:30 – 12:00
De rage van 2017, spinners. Je kan ze kopen, maar nog leuker is je eigen spinner maken. Je gaat tijdens deze workshop je eigen spinner ontwerpen en 3D-printen en we maken er eentje met de hand. Hoe precies, wordt je stap voor stap uitgelegd. Als je spinner af is, mag je hem houden. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Alle workshops van Bouwkeet kosten je geen geld, maar zijn ook niet vrijblijvend. We vragen je iets terug te doen. Bijvoorbeeld te laten zien wat je gemaakt hebt tijdens de Bouwkeet open dag-tentoonstelling op 16 september.

 Fablab open werkplaats

Woensdag 12 juli 15:30 – 18:00
Elke woensdagmiddag staat het Fabrikage Laboratorium (Fablab) tot je beschikking. Kom werken met onze lasersnijders, 3D-printers, computers en meer!

 Leren lassen

Maandag 10 juli  12:00 – 15:00
Heb je zelf altijd al 2 stukken metaal aan elkaar willen maken? Elke maandagmiddag tijdens de zomervakantie deelt meesterlasser Ries zijn kennis over lastechnieken in de metaalwekplaats van Bouwkeet. Hij legt je de basis uit en je kan zelf aan de slag. Leren lassen is immer veel oefenen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Dichte kleding en schoenen zijn verplicht. Trek ook oude kleren aan die vies mogen worden.

Werk aan de werkplaats

Woensdag 12 juli 09:30 – 11:30
Elke woensdagochtend werken we samen aan de werkplaatsen. Kom ook helpen met de machines reviseren, overschilderen, de werkplaatsen inrichten, gereedschapsborden maken.

Keramiek open werkplaats

Donderdag 13 juli 09:30 – 11:30
Elke donderdag ochtend staat de keramiekwerkplaats tot je beschikking. Neem je eigen klei mee en leer van en met elkaar de kneepjes van het pottenbakken.

Lamp in 1 dag

Maandag 10 juli 12:00 – 17:00
Tijdens deze workshop maak je in één middag een eigen lamp. Je soldeert LED-lampjes en maakt een stroomcircuit. Verder bouw je van oude materialen een prachtige nieuwe lampenkap. Precies zoals jij het wil. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek dichte schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Naai je eigen wikkelrokje

Woensdag 12 & donderdag 13 juli 12:00 – 15:00
In twee middagen tijd naai je een prachtig wikkelrokje op jouw eigen maat. Je leert o.a. met de naaimachine om gaan en basis maten opnemen. We hebben stof die je kan gebruiken, maar je mag ook je eigen stof meenemen. Je hebt dan 1×1.4 meter nodig.  Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

Vliegers maken

Vrijdag 14 juli 09:30 – 14:30
Kom ook je eigen vlieger bouwen. Samen maken we een aantal bijzondere vliegers en als ze af zijn, gaan we ze testen op het dakpark.

 Metaal open werkplaats

Maandag 10 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de metaalwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze haakseslijpers, boren, frezen, plasmasnijders, draaibank en lasapparaten of één van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Trek een dichte broek en schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Maak je eigen Rietveld stoel

Woensdag 12 & donderdag 13 juli 12:00 – 17:00
Gerrit Rietveld was een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. Hij heeft veel van zijn ontwerpen zo gemaakt dat iedereen ze kan en mag namaken. In deze workshop bouw jij in twee middagen tijd, met de handleiding van Rietveld, je eigen designstoel. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar, maar vooral leuk voor vaders met hun kinderen.

Hout Hout open werkplaats

Vrijdag 14 juli 15:30 – 18:00
Elke vrijdagmiddag staat de Houtwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze zagen, frezen, boren, schuurmachines, draaibank of een van de andere mogelijkheden van de Houtwerkplaats.

 Textiel open werkplaats

Maandag 10 juli  15:30 – 18:00
Elke maandagmiddag staat de textielwerkplaats tot je beschikking. Kom werken met onze naaimachines, leermachine, lasersnijder, vinylsnijder, transferpers of één van de andere mogelijkheden van deze werkplaats. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

Basis cursus kleding reparatie

Woensdag 12 & donderdag 13 juli 15:30 – 18:00
Wil je weten hoe je een knoopsgat maakt of een rits inzet? Of hoe je bijvoorbeeld een broek of een rok inkort? Dan is dit een workshop voor jou. We gaan twee middagen lang samen de basiskneepjes in textiel leren. Heb je nog een kledingstuk die je zelf wil (leren) aan te passen of te repareren, neem die mee, dan kijken we samen wat we er mee kunnen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar.

 Gereedschapskist timmeren

Vrijdag 14 & 21 juli 09:30 – 11:30
Heb je gereedschap of wil je gereedschap gaan sparen, maar nog geen goede plek om ze te bewaren? Kom dan ook je eigen houten gereedschapskist maken. Gedurende twee ochtenden maak je een mooie, nette kist waar al je spullen in passen. Voor iedereen uit de buurt vanaf 10 jaar. Het dragen van dichte schoenen en broek is verplicht.

Het inschrijfformulier voor Zomerprogramma

Zomer 2017 - week 1. Meld je aan voor één of meerdere leuke workshops!
Sending

Zomer in Bouwkeet