Bouwkeet

Midden tussen de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken staat Bouwkeet, de makerspace van de buurt. Bouwkeet is een maatschappelijk initiatief en wordt gerund door Stichting Maatschappelijke Makerspace.

Bouwkeet is een fysieke en innovatieve plek in de wijk waar mensen kunnen leren en maken wat zij willen, door het gebruik van moderne technieken (o.a. 3D-printen, lasersnijden en programmeren) en traditionele technieken (o.a. hout- en metaalbewerking). Sinds september 2016 is Bouwkeet operationeel.

Het doel van Bouwkeet is het vergroten van kansen voor wijkbewoners door bij te dragen aan de ontwikkeling van 21st century skills, empowerment en het vergroten van de leefwereld van de wijkbewoners. De primaire doelgroep is jeugd tussen de 10 en 15 jaar, maar de werkplaatsen zijn toegankelijk voor iedereen die iets wil maken (kinderen, senioren, ZZP’ers, werkzoekenden, hobbyisten, amateur- en professionele kunstenaars). Zelf de regie nemen is een leidend thema.

 

De vacature

Voor het ondersteunende team van Bouwkeet zijn we op zoek naar een betrokken collega die houdt van dingen regelen.
De drie belangrijkste taken van deze nieuwe medewerker zijn het maken van programma roosters en de afspraken hierover met de workshopgevers, het ondersteunen van workshopgevers met programma administratie en het beheren van het inkoopproces van materialen voor alle Bouwkeet programma’s.

 

Jouw functie

De bezigheden bestaan onder andere uit:

  • Het maken van roosters en de afspraken hierover gebeurt in nauw overleg met de programma leider. De programma leider maakt samen met de directeur per blok van ongeveer 3 maanden de programmering; die vervolgens door jou wordt uitgewerkt en ‘ingevuld’ met workshopgevers. Jij houdt het overzicht van de beschikbaarheid van medewerkers, ZZP’ers en vrijwilligers en communiceert de wekelijkse bezetting naar het hele team. Maandelijks wordt de status van het programma aan de programma leider en directeur gerapporteerd. Ook de incidentele wijzigingen (bijv. als er een workshopgever een keer dient te worden vervangen) vang je flexibel en proactief op.
  • Het ondersteunen van werkplaatsbeheerders en workshopgevers met administratieve taken zoals het opstellen en bijhouden van materiaallijsten en het schrijven van lesbrieven en handleidingen. Je hebt oog voor detail en kan collega’s op coachende wijze helpen met het verbeteren van processen.
  • Het beheren van het inkoopproces van materialen voor Bouwkeet gebeurt in nauwe samenwerking met de programma leider en werkplaatsbeheerders. Jij zorgt ervoor dat je tijdig de bestellingen van hen te horen krijgt en bundelt ze zodat deze (kosten-) efficiënt en op tijd worden geplaatst. Je bent dus een proactief persoon, die collega’s indien noodzakelijk herhaaldelijk herinnert aan het tijdig doorgeven van hun
    ‘boodschappenlijstjes’. Jij houdt het overzicht over de status van bestellingen voor de verschillende werkplaatsen en het materiaalverbruik in de verschillende programma’s. Als intern en extern aanspreekpunt zorg jij ervoor dat het gehele proces efficiënt loopt en signaleert en implementeert mogelijkheden om deze te verbeteren.

Jouw profiel

De kandidaat die we zoeken is iemand met een HBO+ werk- en denkniveau en minstens 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Iemand die proactief is en houdt van werk met veel contactmomenten met collega’s en leveranciers. Je bent minutieus maar flexibel; schept orde en houdt overzicht. Je ben sterk in administratieve taken uitvoeren en kunt goed werken met Microsoft Office (met name Excel). Je vindt het bovendien een ‘sport’ om tegen een goede prijs de beste spullen in te kopen en processen te optimaliseren.

Affiniteit met de doelgroep en kennis van techniek en/of handvaardigheid is een pré.

 

Ons aanbod

We bieden je de unieke combinatie van werken met techniek, maatschappelijke betrokkenheid, vrijheid om te innoveren en creëren en het overdragen van kennis. Je kunt rekenen op een:

  • Salaris tussen de €2.870 en €3.356 bruto per maand (incl. vakantiegeld), o.b.v. 1 fte;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een solide pensioenregeling;
  • Een dienstverband van 0,8 fte voor één jaar, met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Training- en opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Informatie

Meer informatie over Bouwkeet kun je vinden op www.bouwkeet.org.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie, dan nodigen we je uit om je curriculum vitae en motivatiebrief digitaal te sturen naar rayhaneh@bouwkeet.org o.v.v. “vacature programma medewerker”. De sollicitatie kan gericht worden aan Rayhaneh Farhoudi, interim-directeur van Stichting Maatschappelijke Makerspace.
De sluitingsdatum voor deze sollicitatieprocedure is donderdag 21 februari 2019. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van maandag 25 februari.