Nieuwsbrief:  28 december 2016

Hallo ,

Bij deze, nog net voor het eind van het jaar, het laatste nieuws over Bouwkeet.
Naast de officiële opening door de burgemeester in september en het bezoekje van De Hertogin van Cambridge (Kate Middleton) in oktober zijn we vooral druk geweest met mooie maak-programma’s voor de jeugd van Bospolder-Tussendijken.

In de relatief korte tijd die we open zijn hebben 30 kinderen een eigen fiets gebouwd, 18 kinderen een eigen PC gemaakt, 88 kinderen aan verschillende textielprogramma’s deelgenomen, zijn 38 kinderen in het Fablab met nieuwe technieken en robots bezig geweest en hebben 16 jongeren in de houtwerkplaats gewerkt. Dat naast allerlei leuke workshops voor scholen, projecten met volwassenen, fantastische ochtenden met de pottenbakkers van Lien en allerhande maakprojecten van, met en door wijkbewoners.

Kortom Bouwkeet heeft in 2016 een mooie start gehad en dat vooral dankzij jullie! Alle mensen die het initiaitief volgen, steunen, een warm hart toedragen, vrijwilligers werk doen, helpen met programma’s, vertellen over Bouwkeet en mooie dingen maken in Bouwkeet.
Allemaal ontzettend bedankt!


Nieuwsbrief-2016-12-28-2

Nieuwe programmering

In januari starten de programma’s van Bouwkeet weer. Je kunt dan binnen 10 weken een zelfgemaakte fiets of PC verdienen, je eigen kleding of robot maken en nog veel meer. Bekijk hier het aanbod. Voor een aantal programma’s zijn er nog plekken beschikbaar, dus geef je snel op als je in januari en februari mee wilt doen.


 

hoewerktie

Meekit

Zoals we in onze vorige ‘extra’ nieuwsbrief al lieten weten, steunen wij onze vrijwilliger Joeke in het ontwikkelen van Meekit: hét online platform voor en door jonge makers. Dankzij steun van zo’n 50 donateurs heeft zij met haar crowdfunding campagne al €8.500 binnengehaald!
Wil jij Joeke ook helpen om haar eindbedrag te halen zodat Meekit gerealiseerd kan worden? Wacht dan niet te lang, want dit is de laatste week dat je kan doneren! Daarnaast wordt je donatie nu ook nog eens verdubbeld, waardoor deze het dubbele waard is! Doe mee en doneer op: www.voordekunst.nl/meekit


Nieuwsbrief-2016-12-28-4

Keramiek ophalen

In de Keramiekwerkplaats zijn de afgelopen maanden veel mooie dingen gemaakt tijdens workshops en projecten. Een aantal van de ‘maaksels’ ligt nog te wachten om opgehaald te worden door hun maker. Als jij je keramiek creatie nog wilt hebben, dan kun je het voor 19 januari ophalen. Op 19 januari gaan we de werkplaats opruimen en helaas moet dan al het werk wat nog niet opgehaald is weg om ruimte te maken voor nieuw werk.


Nieuwsbrief-2016-12-28-5

Foto’s

Voor de geïnteresseerden, tijdens de opening en het bezoek van de Hertogin van Cambridge zijn er flink wat foto’s gemaakt. Was jij er bij?
Foto’s opening door Sander van Wettum.
Foto’s bezoek HRH Kate Middleton door Aad Hoogendoorn.

Als je zelf nog mooie foto’s hebt van workshops die je gevolgd hebt of dingen die in Bouwkeet gemaakt zijn, zien we die graag. Deel ze met ons via info@bouwkeet.org.


Nieuwsbrief-2016-12-28-6

Vooruitblik 2017

Komend jaar gaan we onze ‘eigen programma’s’ voor jongeren uitbreiden en meer ‘open werkplaatsen’ organiseren waar iedereen uit de buurt gebruik van kan maken (ja, ook de volwassenen). Daarnaast willen we de samenwerking met de scholen uit Bospolder-Tussendijken versterken. Ons doel is zoveel mogelijk jongeren uit Bospolder-Tussendijken de kans geven te ervaren hoe leuk het is om dingen zelf te maken.

We kunnen bijna niet wachten tot het 2017 is.
Hopelijk zien we jou in 2017 ook weer en gaan we samen veel dingen maken.

Voordat het zover is wil het hele Bouwkeet team je warme feestdagen en een prachtig ‘uiteinde’ wensen. Tot komend jaar allemaal!
Namens het hele Bouwkeet-team,

Daniel White


Fotocredits: 
De foto’s in deze nieuwsbrief zijn gemaakt door:

  • Nieuwe programmering: Aad Hogendoorn
  • Meekit: Joeke van Veen
  • Keramiek ophalen: Daniel White
  • Foto’s: Aad Hogendoorn
  • Vooruitblik 2017: Sander van Wettum

Deze nieuwsbrief staat hier online.