Nieuwsbrief:  21 juli 2017

Hallo ,

Het is alweer een hele tijd geleden dat je een Bouwkeet update hebt gehad. We hebben daarom een hoop te vertellen. Bouwkeet draait nu zo’n driekwart jaar en veel kinderen van Bospolder-Tussendijken weten ons inmiddels te vinden. Dat is fijn! Het afgelopen half jaar hebben we 38 programma’s georganiseerd in samenwerking met verschillende scholen in Bospolder-Tussendijken, 35 eigen programma’s gedraaid en hebben we wekelijks Open Werkplaats-momenten in alle 5 werkplaatsen voor iedereen uit de buurt van alle leeftijden. Bouwkeet is goed op weg dus (al zeggen we het zelf).

 

 


Zomerweken

Zomerprogramma

De zomer is begonnen. Voor iedereen die deze zomer in Bospolder-Tussendijken is hebben we een zomerprogramma. Allerlei leuke korte workshops voor iedereen uit de buurt. Niet alleen voor kinderen van 10-15 jaar, maar ook voor oudere kinderen (met andere woorden: volwassenen, deze zomer is eindelijk jullie kans om ook leuke workshops te volgen in Bouwkeet). Je kan bijvoorbeeld leren een Rietveld stoel te maken, een skateboard te bouwen, fidget-spinners te 3D-printen, met de 3D-kleiprinter te werken, kleding te repareren, te macrameeën, fietsaccessoires te maken, dingen van pallets te bouwen en nog meer. Kijk op www.bouwkeet.org/zomer voor het hele aanbod en schrijf je snel in, want er zijn maar beperkt plekken beschikbaar. Zoals altijd kost deelnemen je geen geld, maar je doet iets terug voor de andere gebruikers van Bouwkeet. Wat precies, spreken we samen af, maar denk aan helpen de werkplaats opruimen, vrijwilligers werk tijdens andere workshops, etc.

Meer info & inschrijven kan via: www.bouwkeet.org/zomer


Verjaardag

Bouwkeet is binnenkort een jaar open (wat gaat de tijd hard) en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 16 september houden we daarom een open dag ter ere van ons 1 jarig bestaan. Je kan dan de hele dag verschillende gratis workshops volgen (als je niet in Bospolder-Tussendijken woont, is dit eindelijk je kans om ook wat te maken in Bouwkeet) en ook zien wat er allemaal het afgelopen jaar allemaal gemaakt is door de deelnemers van Bouwkeet. Een echte uitnodiging komt later, maar noteer vast in je agenda: 16 september, Bouwkeet jarig!


Kom helpen

Tijdens de verjaardags-open-dag willen we graag laten zien wat er allemaal in Bouwkeet is gebeurd het afgelopen jaar. Als je wat gemaakt hebt in Bouwkeet, kom het dan tentoonstellen, zodat heel Bospolder-Tussendijken kan zien hoe goed jij bezig bent geweest. Wel graag vooraf aan de balie melden wat je wil laten zien zodat we een mooie presentatie kunnen voorbereiden.
We hebben ook veel vrijwilligers nodig die dag om te helpen met alles wat we willen organiseren (workshops, fietstocht, modeshow etc. etc). Dus als je nog iets terug wil doen voor Bouwkeet of gewoon wil helpen, meld je dan ook aan de balie. Het lijkt ons leuk om deze ‘open dag’ samen voor elkaar te krijgen.


Poetsen

Op vrijdag 11 augustus gaan we van 12.00 tot 15.00 uur samen Bouwkeet ‘poetsen’.
Neem alsjeblieft voor die datum je werkstukken mee naar huis. We gaan dan namelijk alle kasten in de werkplaatsen leegruimen en alle oude projecten die niet opgehaald zijn gaan dan helaas de container in om ruimte te maken voor nieuwe projecten.
Het zou zonde zijn als iets waar je hard aan werkt per ongeluk in de container verdwijnt. Daarom vragen we je je werkstukken voor 11 augustus op te halen.
Die vrijdag is ook jouw hulp welkom. Kom gezellig mee helpen Bouwkeet opruimen en weer helemaal ‘spik en span’ te maken voor een nieuw (school)jaar.


Verder

Aan het begin van deze nieuwsbrief vertelde ik hoeveel programma’s we vanaf januari hebben gedraaid (best veel vinden we zelf). Vlak voor de zomer hebben we ook onze deelnemers geteld. Er kwamen toen wekelijks 392 kinderen tussen de 10 en 15 jaar aan een programma van Bouwkeet deelnemen. Echt fantastisch dat al zoveel kinderen het leuk vinden in Bouwkeet en ook dat er zoveel kinderen terug blijven komen en verschillende workshops volgen!
De komende jaren willen we rustig blijven groeien zodat nog veel meer kinderen in Bospolder-Tussendijken de kans krijgen om te ervaren wat ze in Bouwkeet kunnen en hoe ze zich door ‘te maken’ kunnen ontwikkelen.

We horen ook steeds meer van ouders dat ze ook wel “wat willen maken” in Bouwkeet. Dat kan! Vooral voor volwassenen zijn elke week de verschillende werkplaatsen open tijdens de Open Werkplaats-momenten. Als je iets met textiel, hout, metaal, keramiek of in het fablab wil, neem je eigen materiaal mee en kom onze gereedschappen en machines gebruiken! De openingstijden van de Open Werkplaatsen vindt je op bouwkeet.org. Het enige wat het je kost is iets terug doen voor de andere makers van Bouwkeet.

Dat was het voor deze keer.
Hopelijk zie ik je tijdens een van de zomerprogramma-workshops en anders op de verjaardags-open dag op 16 september.
In ieder geval hopelijk tot snel in Bouwkeet.

Daniel White


Fotocredits: 
De foto’s in deze nieuwsbrief zijn gemaakt door Bouwkeet.

Deze nieuwsbrief staat hier online.