Meekit – hét platform voor en door jonge makers

Beste Bouwkeet-vriend,

Het is al enige tijd geleden dat je van ons een nieuwsbrief hebt ontvangen. Er zijn een hele hoop mooie dingen gebeurd sinds de laatste brief, maar daar vertellen we je binnenkort meer over. Nu willen we het graag ergens anders over hebben…

Nieuwsbrief-2016-12-13-1

We zien bij Bouwkeet dagelijks geweldige projecten van enthousiaste jonge makers voorbij komen. Wij zouden het mooi vinden als al deze projecten een plekje krijgen op een online platform waar jongeren van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Daarom steunen wij Joeke van der Veen in het ontwikkelen van het online platform Meekit. Dit is een Nederlandstalig platform waarop jongeren zelf hun ideeën, maakprojecten en kennis kunnen vastleggen en delen. Het platform gaat gekoppeld worden aan de Bouwkeet website waar de 1.0 versie getest en verder ontwikkeld zal worden. Als vervolgens (met de geleerde lessen van de 1.0 versie) de 2.0 versie klaar is, kan het platform ook gebruikt worden door andere makerspaces, scholen en instanties. Maar zover is het nog niet. Eerst moet het platform gebouwd worden.

Om het platform, wat nu nog slechts een prototype is, te realiseren is Joeke een crowdfunding campagne gestart. Met name het technisch bouwen van het platform kost aardig wat geld. Als veel mensen een beetje bij dragen kan ze haar droomproject realiseren. Alle hulp is dus welkom. Help jij ook mee?
Voor meer informatie, ga naar: www.voordekunst.nl/meekit
Of lees hier het blog-bericht van Meekit

Bedankt en tot snel!

Daniel White