fablab

Het FabLab is de digitale werkplaats waar je wordt uitgenodigd om zelf dingen te maken door middel van verschillende technieken. In dit ‘Fabricatie Laboratorium’ staan computergestuurde productiemachines voor het maken van prototypes en modellen. Wij helpen je om te ontwerpen, creëren, ontdekken, uitvinden, experimenteren en realiseren. Maak bijvoorbeeld ge3D-printe sieraden, gelaserd speelgoed voor je nichtje of een slimme radio voor je broer. En als jij het begrijpt, kun je het ook weer iemand anders uitleggen!

In het FabLab zijn er verschillende werkplaatsbegeleiders. Als je de eerste keer komt geven zij je een veiligheidsinstructie voordat je zelf aan de slag kan. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient en onderhoudt. Daarnaast geef je aan hen door als er iets kapot of op is.

Fablab

In de Fablabwerkplaats zijn onderandere aanwezig:

  • Lasersnijders
  • 3D printers (Ultimaker original)
  • Een Vacuümvormer
  • LEGO mindstorm
  • Arduino’s
  • Diverse gereedschap voor electronica

FABLAB ACTIVITEITEN

Zie hier de komende activiteiten in de fablabwerkplaats.  Bekijk ze om erachter te komen wat je allemaal kunt doen & leren bij deze werkplaats.
Zit er iets tussen dat jij graag zou willen doen?
Schrijf je dan snel in via deze webpagina »

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland

FOTO’S VAN DE FABLABWERKPLAATS

Bekijk wat er allemaal mogelijk is in de fablabwerkplaats.
Klik op de foto voor een vergroting.